Ansiktsmasker

Hej hej tänkte berätta lite om ansiktsmaser man kan ju såklart köpa på affären men om man inte vill eller inte har råd éller vad som helst så kan man gör en egen tänkte visa lite olika exempel jag brukar ha kommer även visa andra exempel för andra hudtyper.

* Papaya mask
 mixa en omogen papaya och applicera sedan kletet i ansiktet,låt verka i 20 minuter och skölj med ljummet vatten Ansiksmasker med papaya är kraftigt rengörande. Döda hudceller släpper från huden. Huden blir mjuk och ren.Utmärkt för torr och även åldrad hy.



* banan mask 
Banan är en bra frukt för torr hy och verkar mjukgörande. Den gör huden mjuk och fin hy. Havregryn innehåller oljor med en hög andel fleromättade fettsyror och är fettgivande med honung verkar återfuktande. Mosa en banan och blanda med 1-2 matskedar honung oxh tilsätt n matsked havregryn.och blanda ihop det tillsätt lite vatten om det behövs och applicera i ansiktet. passar också torr hy bäst .


* Gurka citron mot fräknarSkär tunna gurkskivor och lägg i färskpressad citronjos. Lyft upp skivorna, låt dem rinna av och lägg på huden.Både citronsaft och gurka motverkar fräknar 


*mask md jordgubbar för fet hy och mot akne.
Mosa sex jordgubbar med tre matskedar äppelvinäger. Låt stå ca en timme för att moset ska hinna suga upp vinägern. Sila sedan bort vinägern. Stärkelse kan blandas i för att ge en fastare konsistens.Det syrliga i ansiktsmasken löser fett och pormaskar. Jordgubbar innehåller fruktsyror och C-vitamin som rengör djupt.applicera sedan och låt evrka 20-25 minuter och skölj med ljummet vatten


* citron havre och olivolja mot fet hy.
Smula havregryn till 2 dl mjöl. Blanda till en smet med två matskedar olivolja och tre matskedar färskpressad citronsaft. Lite vatten behöver tillsättas för att ge en jämn smet.Låt ansiktsmasken verka 10 - 15 minuter och skölj bort den med ljummet vatten. En utmärkt mask mot fet hy och orena porer. Citronsaften drar samman porerna efter rengöring.



*ansiktstvätt med gurksaft
Du kan göra en enkel ansiktstvätt med gurksaft. Denna kan du använda som ett milt, vårdande och skonsamt ansiktsvatten efter ansiktsmasken. Gurksaften verkar sammandragande, svalkande och rengörande.Bara gurksaft går utmärkt och är inte svårande att göra än att skala och mixa en gurka. För torr hy kan lite glycerin tillsättas för att göra tvätten mer mjukgörande och fuktighetsbevarande.

Det låter kanske vidrigt men dt funkar iallafall !

Jag vet inte om ni tyckte det här var intressant men jag ska snart göra ett till inlägg om något annat så vi hörs snart //sanna ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0